Norėčiau prieš klubų susibūrimą Bačkonyse apžvelgt nutarimus dėl Rusijos vykdomos agresijos Ukrainoje ir kaip viskas vyko . Pats jau buvau pakeliui į išstojimo iš VK , todėl nedalyvaudavau tuose posėdžiuose, bet jie turėtų būti įkelti pas mus svetainėje ( tikiuosi ) . Rašysiu paprastai, manau suprasit. Buvo nutarta nesivaržyti su BY ir Ru atstovais . Jei nutarta, tai viskas tvarkoj, tik nesuprantu, kodėl išsirenkama tik tam tikri turnyrai , gaunasi, kad viename turnyre su Nikita gali žaist, o kitame negali . Toliau surašomas nutarimas, kuris birželio 15 dieną paskelbiamas forume . Iš kart matosi, kad surašytas neteisingai, bet į mano pastabą niekas nesureaguoja. Kalbant su Vk nariais pasakiau, kad būtina supažindinti su šiuo nutarimu visus potencialius tų varžybų dalyvius , ypač Družininą , kuris tikrai neskaito ( ir be jo labai daug kas ) kas rašoma forume , nes Družininas gali gauti kvietimą sužaisti Bulgarijoje. Pasirodo, kad jau ta mintis, kad perspėti Družininą jau buvo tarp VK narių. Družininas, nieko nežinodamas apie tą nutarimą išvyksta į Bulgariją ir net užima trečią vietą vienoje iš rungčių. Spalio 3 dieną paskelbiamas antras nutarimas dėl Rusijos vykdomos agresijos Ukrainoje taip pat klaidingai parašytas , kaip ir pirmas , be to paskelbiama diskvalifikacija Družinino, kuris dar nieko apie tai nežino . Kai Družininas jau sėdėjo ant lagaminų vykti į pasaulio čempionatą Gruzijoje, aš jam paskambinau ir pranešiau naujienas

. Nelabai norėjo žmogus patikėti , manė, kad juokauju aš. Klausė, kodėl jam nieko niekas nesakė, nors jis ne kartą yra sutikęs VK narius per varžybas. Kad ir per Valantino memorialą. O juk VK turi dirbti LŠF nariams , o ne taip , kaip šiuo atveju. Ir tą nutarimą pataisė tik po to , kai aš parašiau į forumą , nes nereagavo . Tai ką turėtume bausti , Družininą, kuris nieko nežinojo ar VK , kuri viską žinojo, bet nieko nedarė? Aš čia neteisinu Družinino , jokiuose aukštesnio tarptautinio rango turnyruose nėra RU bei BY simbolikos, visur jos įvardijamos kaip NA1 ir NA2 , bet mano manymu tai paprasčiausi pigūs apėjimai , visi mes žinome su kuo žaidžiam ir kas tokie esame.
p.s. Aš visad nuo klubų atsiradimo buvau tokios nuomonės, kad klubas turi turėti vieną žmogų, na tarkim seniūną, kuris tiesiogiai gautų informaciją apie VK veiklą ,papildomą informaciją ir būtų atsakingas ją perteikt, supažindinti su savo klubo nariais. Bet tai ne visiems klubams patinka.