Šaškių finansavimo modeliai, populiarinimas

Moderator: aleksej

Re: Šaškių finansavimo modeliai, populiarinimas

Postby klausk-atsakysiu » Thu 2010 Sep 16, 16:18

Turiu viena pastebejima :) AS labai megsta sachmatininkus vadint sachmatistais,saskininkus saskistais :).Man tai ausi rezia tokie pavadinimai :)
klausk-atsakysiu
 
Posts: 4032
Joined: Fri 2009 Jan 02, 10:54

Re: Šaškių finansavimo modeliai, populiarinimas

Postby sokratas » Thu 2010 Oct 07, 22:53

Norėčiau visiems rekomenduoti straipsnį apie teniso problemas Lietuvoje.
Iškreiptas požiūris į tenisą
Panašios problemos kaip ir šaškėse: masiškumas, trenerių stoka, valstybės dotacijos, komercializacija. Tik tenisas Lietuvoje toliau pažengęs evoliucijos kelyje.

CITATOS (įdomesnės):
"Parodykite kitą tokią šalį, kur per teniso varžybas tribūnose klaikiai garsiai trypiama kojomis, kur isteriškai plojama, kai varžovas servuodamas suklysta arba padaro neišprovokuotą klaidą, kur po pergalingo taško jauni žiūrovai sprogstančiais žandais prievartauja šaižiai spiegiančias dūdas. Pas mus jau ir alų leista gerti teniso tribūnose... "
(Neverta norėti, kad tenisą stebinti antra-trečia karta nuo žagrės elgtųsi kaip Anglijos aristokratai.)

"Šiaulių teniso mokyklos biudžetas yra milijonas 300 tūkstančių litų."

"O dabar vyksta nesuvokiami dalykai - šiame pastate [aut. SEB arenoje] dirbantis žmogus per mėnesį gauna apie penkiolika tūkstančių litų ir niekam nieko nėra įsipareigojęs. "

"Tai apie kokį tenisą mes šnekame? Jūsų minėti treneriai yra tik instruktoriai arba amatininkai, per mėnesį uždirbantys nuo dešimties iki dvidešimties tūkstančių. Man negaila jiems pinigų, nes pats gerai uždirbu. Bet jūs privalote reguliuoti, kad už tokius pinigus vyktų kokybiškas darbas."

Straipnis sukėlė prieštaringų minčių, pirmiausia kad nesugebama išgyventi be valstybės pagalbos ir rėmėjų turint milžiniškas apyvartas. Tenise yra betvarkė. Patys pagalvokite, pilni teniso kortai didelius pinigus mokančių mėgėjų, o dalies tų pinigų nemokama nukreipti profesionalių tenisininkų ugdymui. Treniruotės žmogui iš šalies kainuoja šimtus litų. Ar yra teniso federacija? Ar ji turi narių su nario įnašais? Ar ji turi savo aikštelių, iš kurių užsidirba lėšų? Kur nueina rėmėjų pinigai? Mano gal truputį socialistinės pažiūros, bet kai yra toks teniso sporto masiškumas ir masė pinigų sistemoje, nesusikurti teniso vadovams reikiamų treniruočių sąlygų yra aplaidus iškrypimas. Juk galima nuo kiekvieno teniso mėgėjo mokamo mokesčio skirti, sakykim, 5 ar 10 procentų tiesiai teniso federacijai. Arba už kiekvieno teniso trenerio akreditaciją per metus imti solidžią sumą, kurią šis tikrai susirenka iš turtingų mėgėjų.
Be to, tenisas kaip sportas itin brangus. Visiems tenisininkams, išskyrus viršūnėles, jis neatsiperka. Reikia įvertinti tenisui skiriamų lėšų dydį su sportuojančių moksleivių skaičiumi, gal vis tik kitose sporto šakose sportuoti pigiau. Ir ar turi valstybė "deginti" pinigus, kurie didžia dalimi yra įsisavinami teniso verslo pasaulio (teniso įrangos gamintojų, instruktorių, viešbučių...), o ne pačių profesionalių tenisininkų?
sokratas
 
Posts: 98
Joined: Mon 2010 Jan 04, 16:15

Re: Šaškių finansavimo modeliai, populiarinimas

Postby super_mario_33 » Sat 2012 Jun 23, 9:18

Niekaip nesugalvojau temos, i kuria rasyti,bet gal tiks ir cia. Turiu pasiulyma federacijai kuriais nors metais bent (tik) Lietuvos cempionatuose (100,64) vietoj medalio nugaletojui iteikti zieda,kaip tai daroma NBA ar LKL. Ziedas- dalykas praktiskesnis, minusas,kad kainuotu brangiau,bet 2 per metus gal galima leisti (nors vyru cempionatuose,kurie pagal pajeguma yra tikrai rimti) :think: vienas ryskesniu pliusu- butu prestizas toki trofeju turet,gal tai truputi pakeltu zaideju motyvacija... :)
User avatar
super_mario_33
 
Posts: 390
Joined: Fri 2007 Nov 16, 16:33

Re: Šaškių finansavimo modeliai, populiarinimas

Postby edvard » Sat 2012 Jun 23, 10:25

Niekada nenešiojau žiedo,netgi viestuvinio....Ir neruošiosiu.
Ka daro krepšininkai-blogas skonis. Pagal mane žiedo nešiojimas tai Gejų išmislas,nes žiedus megsta nešioti moterys...o kai vyras apsižiedintas, tai jau prasti jo poperiai....bobiškeja.... :(
Geriau vietoj medalių skarbonke alaus,ar šokoladas.
edvard
 
Posts: 3625
Joined: Fri 2008 May 09, 9:59
Location: vilnius

Re: Šaškių finansavimo modeliai, populiarinimas

Postby super_mario_33 » Sat 2012 Jun 23, 11:10

Skarbonke alaus ir sokoladas tikrai geriau uz medali,bet ne itin dideles svarbos turnyre.Mintis apie ziedus kilo diskutuojant-sakydamas kad tai praktiskas dalykas,turejau omeny tai,kad keli gerai padaryti ziedai gali pasitarnauti kaip legalus kastetas :D tik reiktu kad su ziedu isvaizda viskas gerai butu
User avatar
super_mario_33
 
Posts: 390
Joined: Fri 2007 Nov 16, 16:33

Re: Šaškių finansavimo modeliai, populiarinimas

Postby edvard » Sat 2012 Jun 23, 12:07

Jo , teisingai;visi banditai su žiedais būna.
Ne padarom gi gal mųsų šaškininkus banditais ar krepšininkais....... :roll:
edvard
 
Posts: 3625
Joined: Fri 2008 May 09, 9:59
Location: vilnius

Re: Šaškių finansavimo modeliai, populiarinimas

Postby ragvel » Sat 2012 Jun 23, 18:30

na jei eiti link to... tai gali buti Auksine saske. tai vis simboliskiau. Ok ne is gryno aukso :).. net olimpenis medalis, jei neklystu, ne is gryno aukso. bet kazka gero galima padaryti.

ziedai kazkaip tikrai.. nelabai. vienas dalykas jav mazai zaideju nhl, nba, ar beisbolo turi daugiau nei 3-4 ziedus... saskese bent artimiausius 10-15 metu pirma vieta dalins max 4-6 zaidejai.
ragvel
 
Posts: 1127
Joined: Fri 2007 Nov 16, 14:10
Location: Mazeikiai

Previous

Return to LŠF VK veikla

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 45 guests