Europos vyrų komandinis čempionatas „100“

Moderator: aleksej

Re: Europos vyrų komandinis čempionatas „100“

Postby buldozzer » Wed 2010 Mar 31, 10:17

Paskutiniame ture griežtų nurodymų komandinių nebuvo, nes 100proc. nebuvo aišku ką daryti. Jei baltarusai nelaimi prieš estus (taip ir atsitiko, nors jie labai stengėsi), tai penktai vietai mums reikia pergalės. Kitu atveju užtenka lygiųjų. Man atrodo, kad logiškiausia būtų sutikti lygiom, garantuotai turint 6 vietą ir tikintis estų pralaimėjimo (kas labai tikėtina). Tačiau Aleksejaus žaidimas iš pradžių taip pat neatrodė kažkuo rizikingas. Buvo rami klasikinė pozicija, gal kažkur pavyks apgauti. Kas po to prasidėjo sunku paaiškinti (matyt blogiausia Aleksejaus partija šiais metais), nors greičiausiai daugiausia įtakos tam turėjo pralošimas iš vakaro.
Šiaip sportine prasme turnyras kaip reta nesėkmingas buvo. Ir žaidimo kokybė gera buvo, ir klaidų mažai padarėm, tačiau kiekviena klaida kainavo labai brangiai, o iš priešininkų negavom absoliučiai nieko. Pasaulio čempionate varžovai žymiai stipresni buvo ir klaidų buvo, tačiau buvom šešti tik papildomame mače, blice, nusileidę kovoje dėl 5 vietos. Be taip jau būna. Kitą kartą būtinai pasiseks :).
Pats turnyras buvo organizuotas labai tvarkingai, kaip ir visada pas estus. Apgyvendinimas savo sąskaita, tai gyveno kas kur pagal kišenę ir norus. Jei visi turnyrai būtų tokie be jokių incidentų, tai vienas malonumas žaisti.
Dar prisiminiau vieną epizodą. Taisyklėse parašyta, kad už telefono skambutį iš karto nulis. Priešpaskutinę dieną latviai žaidė su baltarusais. Partijos pradžioje pas Butulį suskambo telefonas (na užmiršo žmogus išjungti netyčia). Baltarusai kovojo dėl pirmos vietos ir jiems buvo būtina pergalė. Tačiau jie visiškai į tai nereagavo ir leido jam toliau žaisti. Už tai kitą rytą susilaukė organizatorių padėkos ir kitų dalyvių plojimų. Tai labai gerai iliustruoja bendrą turnyro atmosferą.
User avatar
buldozzer
Administratorius
 
Posts: 654
Joined: Fri 2007 Nov 16, 10:43


Re: Europos vyrų komandinis čempionatas „100“

Postby zhygis » Wed 2010 Mar 31, 20:02

klausk-atsakysiu wrote:
zhygis wrote:as tai tiktai pagirt noreciau Alekseju uz kovinguma ir zaidima iki galo:)
manau ir pats pasielgciau panasiai ..........

taves niekas i komanda neimtu po tokiu zodzhiu :)) .Komandoje turi but aiskumas kaip zaist,o mes to nezinome.Gal is tikro buvo nuspresta rizikuot ir bandyt paimt ta 5 vieta tikintis,kad estai vistik suzais lygiom.Jau musishkiai turi artet link namu ir viska parasys :)



na as dariau prielaida kad nieks nepriestaravo Aleksejui o jis norejo zaist:)

o del manes tai nesu as jau toks beviltiskas, kai komanda liepia lygiom sutinku:D
(pvz pries kelis metus kai zaidziau uz nafta pries riesuta teko sutikt lygiom nors tai ir ne mano ideja buvo)
bet siuo atveju jie neturejo sansu uzimt prizines, skirtumas buvo tik bus 5 ar 7 todel manau kovojant nebuvo ko prarast (nebent ta 6garantuota vieta lemia kazkoki finansavima ar pan)
Pagarba treneriams, reitingu skaiciuotojams, turnyru organizatoriams ir visiems kitiems populiarinantiems saskes:)

jei turite klausimu: email: saskes@list.ru
zhygis
 
Posts: 470
Joined: Thu 2008 Apr 17, 15:58
Location: Great Britain

Re: Europos vyrų komandinis čempionatas „100“

Postby klausk-atsakysiu » Thu 2010 Apr 01, 9:29

Na kaip ten bebutu,7 vieta irgi labai auksta ,jei pratylesim kiek komandu dalyvavo .Vistik net astuntuke europoje :). Gal dar sporto funkcionieriai paskatins kuo nors.Va baltarusius,is kuriu visad stengdavomes pasishaipyt,uzemusius europos komandiniam pirma vieta jau ne tik ju spauda isgyre,bet ir valdzhios atstovai rankas spaude,premijavo.Sumos neivardinsiu,nenoriu gadint svenciu :) ,nors tai aisku neprilygsta Beloshejevui ar kam kitam dovanoto buto ,bet vis tiek gana solidu.
Rusus su trecia vieta net pats Svarcmanas sake pasveikins per varzybas Kolontajeve :)
klausk-atsakysiu
 
Posts: 4032
Joined: Fri 2009 Jan 02, 10:54

Re: Europos vyrų komandinis čempionatas „100“

Postby edvard » Thu 2010 Apr 01, 11:22

http://nagi.ee/photos/ahsoous/sets/
LABAI IDOMUS AILBUMAI
MAN PATIKO PAV>MACAS ESTIJA -LATVIJA.
edvard
 
Posts: 3625
Joined: Fri 2008 May 09, 9:59
Location: vilnius

Re: Europos vyrų komandinis čempionatas „100“

Postby aleksej » Thu 2010 Apr 01, 13:49

Kaip žinote, aš nerašau forume, bet šioje temoje padarysiu išimtį ir vieną savo postą patalpinsiu, nes kaip ir privalau tai padaryti.

Kaip jau parašė Egidijus ir kaip kai kurie patys suskaičiavo - situacija prieš paskutinį turą gavosi tokia, kad jei baltarusai nelaimėtų prieš estus, tai 5 vietai mums būtinai reikėjo pergalės. Lygios tokiu atveju duodavo 6 vietą, pralošimas jau 7. Kažką prognozuoti iš anksto kaip žaisti prieš latvius buvo neįmanoma - vienas dalykas jei tau papuola Misans (gali sutikti lygiom ir neeikvoti laiko), kitas dalykas, jei tau papuola Junkurens (nesolidu kažkaip didmeistriui sutikti su juo lygiom). Poros gavosi tokios, kad tapo aišku, kad bandyti laimėti turiu aš. Edvardas ir Egidijus greitai sutiko lygiom (kas turbūt buvo logiška). Sprendimą žaisti aš priėmiau pats (tuolab, kad jokių komandinių nurodymų nebuvo). Kodėl aš tai padariau? Todėl, kad ką besakytum, bet 5 vieta yra žymiai geriau negu 6, o 6 nedaug kuo skiriasi nuo 7 :). O aš buvau garantuotas, kad paimti tą 5 vietą galima tik patiems, nelaukiant ir nesitikint kažkokių dovanų iš kitų. Egidijus sako, kad laukti estų pralaimėjimo prieš baltarusus buvo labai tikėtina. Teoriškai taip, bet praktiškai toli gražu ne taip. Aišku, kiekvienas baltarusas stipresnis už estą, baltarusai favoritai ir t.t. Bet pirma baltarusams nereikėjo pergalės bet kokia kaina (jie garantuotai tapdavo pirmi ir lygiųjų atveju). Ir nors jie ir stengėsi, bet žinojimas, kad tau užtenka ir lygiųjų vistiek įtakoja, neleidžia ir nepriverčia stengtis iš visų jėgų (ką pavyzdžiui pademonstravo Gantvargas diena prieš tai laimėjęs prieš manę, davęs puikią partiją, atidirbęs 200%). Antra - estai labai stiprūs komandine dvasia, palaužti juos nepaprastai sunku. Dar daugiau manę paskatino žaisti tas faktas, kad pažiūrėjus į pozicijas po debiutų baltarusų-estų mače aš jau beveik neabejojau, kad baltarusai estų nepramuš. Pozicijos gavosi tokios "klampios", "tamprios", kur prie estų labai sunku prisikabinti. Taip galų gale ir atsitiko, visi jie apsigino, Unnuk ir Varik prieš Vatutiną ir Gantvargą išvis neturėjo problemų, tik nedaug teko padirbėti Uutmai prieš Tolčikovą.

Mano partijoje gavosi, dėja, visai ne taip kaip norėjosi. Kai pakvepė, kad pozicija tuoj taps visai blanki, nusprendžiau pakeisti jos tipą, kaip sakoma "užsukti", bet dabar galima sakyti, kad tai buvo klaida. Butulis puikiai pasinaudojo duotu šansu. Aš žaidžiau blogai.

Galbūt aš neteisus, bet mano manymu - "geriau padaryti ir pasigailėti, negu gailėtis, kad nepadarei".
Plunksnos išbandymas - mano personalinis šaškių tinklalapis http://shashki.ucoz.ru/.
User avatar
aleksej
Moderatorius
 
Posts: 1649
Joined: Fri 2007 Nov 16, 12:46
Location: Vilnius

Previous

Return to Tarptautiniai turnyrai

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 83 guests